Informele zorg

Adviseren en faciliteren overheid en (thuis)zorgsector

Zelfredzaamheid en eigen kracht zijn de sleutelwoorden binnen de huidige participatiemaatschappij. Maar hoe stimuleren en bevorderen wij deze zelfredzaamheid?

Hoe bevorderen we de samenwerking tussen de informele en formele zorgverlener en zorgen we voor een juiste en vroegtijdige ondersteuning van de informele zorgverlener? Hoe ziet het sociale netwerk van de zorgvrager eruit en hoe kan dit worden versterkt?

Leven deze vraagstukken ook binnen uw organisatie? Wij gaan graag hierover met u in gesprek en kunnen u hierin ondersteunen en adviseren.

High Wine 10 november mantelzorgdag

Een drukke baan, een gezin én mantelzorgtaken? Hoe behoud jij in deze levensfase de balans in het leven? Tijdens een gezellige High Wine gaan we hierover met elkaar in gesprek. Thema dat belicht wordt is mentale veerkracht.

Hoe kun je als mantelzorger met veerkracht (blijven) functioneren? Wat heb je nodig om je mentale veerkracht te verhogen en hoe kun je het toepassen in stressvolle situaties? Hoe blijf jij aan het roer en houd je oog voor de positieve kanten van het verlenen van mantelzorg? Een inspirerende presentatie wordt verzorgd door een Toegepast Psycholoog van PsychElan

Daarnaast is er ruimte voor de ‘ontmoeting’; delen van ervaringen, je hart luchten, handige tips verkrijgen. Het kan tijdens de High Wine op 10 november a.s. van 16.00 - 18.00 uur bij Loetje in Laren.

Je kan je opgeven voor de High Wine via info@klooster-rebel.nl

We zien uit naar je komst!

Krantenartikel: interview in Gooi en Eemlander over informele zorgverlening

Krantartikel 2 juni 2016 Gooi en Eemlander

© Van 't Klooster en Rebel 2018